Wanneer het gaat over foodtrends, dan is paars het nieuwe groen in 2018. We zien het in bietenwortels, paarse zoete aardappelen en de hibiscusbloem – allen rijk aan anthocyanen, een natuurlijke antioxidant. Niet alleen gezond maar ook zeer smaakvol.

De mogelijkheden om te koken met paarse planten zijn eindeloos. Om de rijke voedingsstoffen én de kleur niet verloren te laten gaan, kunt u ze het beste koken met stoom of ze sous vide bereiden. De technologieën van AEG stellen u in staat om zeer nauwkeurig te koken bij lage temperaturen - dit garandeert dat u het meeste uit uw paarse bereidingen haalt.

SteamPro oven

Elke maaltijd zou een perfecte ervaring moeten zijn. Daarom creëerden we de SteamPro oven. Hij is voorzien van drie kookmodi - hetelucht, stoom en een combinatie van beiden. In de combinatiemodus wordt er stoom toegevoegd aan hetelucht. De hoeveelheid stoom is afhankelijk van het soort gerecht. Voor elke gerecht is er wel een ideale instelling. Dat betekent dat de buitenkant altijd mooi bruin en knapperig zal zijn en de binnenkant altijd sappig en mals.

Of u nu vlees aan het roosteren of grillen bent, brood aan het bakken bent, heerlijke desserts aan het creëren bent -  u kunt ervan op aan dat uw kookkunsten naar een hoger niveau getild worden. Moeiteloos. Want wij nemen u werk uit handen. 
Probeer ook de Sous vide functie, die geïnspireerd is op de apparaten die we creëren voor professionele restaurants - waarbij u ieder gerecht eenvoudig in een 'sterrengerecht' kan veranderen. 

Lees meer over de SteamPro oven

RODE KOOL DUMPLINGS

Ongeveer 20 stuks

- 1 Rode kool

vulling

- 200 ml zwarte rijst
- 400 ml water
- 1 eetlepel misopasta
- 1 theelepel fijngehakte verse gember
- 1 theelepel fijngehakte verse knoflook

Dipsaus
- 2 eetlepels Japanse sojasaus
- 2 eetlepels sesamolie
- 2 eetlepels vers geperst limoensap
- 1 snuifje chilivlokken

Garnituur
- 1 eetlepel fijngehakte koriander
- 1 theelepel geroosterde sesamzaadjes

Instructies

- Giet water in het stoomreservoir van de AEG SteamPro of SteamBoost oven.
- Stel de AEG Oven in op Stomen.
- Snijd rond de stam van de kool de kern eruit en verwijder deze volledig.
- Plaats de kool in een stoomschaal, plaats deze in de oven en stoom ongeveer 30 minuten.
- Bereid ondertussen de vulling voor.
- Breng het water aan de kook op de AEG MaxiSense Pure inductiekookplaat. Voeg de zwarte rijst toe.
- Laat de temperatuur zakken tot gemiddeld en laat het ongeveer 20 minuten sudderen tot de rijst zacht is en de rijst het water heeft opgenomen.
- Meng de misopasta, knoflook en gember door de rijst.
- Haal de kool uit de AEG SteamPro oven en maak de bladeren los. Controleer dat de bladeren zacht genoeg zijn en gerold kunnen worden zonder te breken. De tijd om de juiste zachtheid te verkrijgen zal afhankelijk zijn van het seizoen. Stoom de bladeren meer indien nodig.
- Snijd de harde delen van de bladeren weg en verdeel elk blad in (ongeveer) 3 delen.
- Vul elk blad met rijst en maak ze aan elkaar vast met een kleine tandenstoker. Plaats ze in een stoomovenschaal.
- Stoom de dumplings 10-12 minuten in de AEG SteamPro Oven op Stomen.
- Meng de ingrediënten voor de dipsaus in een kom.
- Serveer met wat verse koriander en geroosterde sesamzaadjes.