Broccoli stomen
Gestoomde sticky broccoli
Ook zo gek van broccoli? Kies er dan eens voor om broccoli te stomen in de oven. Broccoli stomen heeft veel voordelen. Zo blijven de smaak, vitamines en mineralen optimaal behouden. Met behulp van een AEG stoomoven is het broccoli stomen bovendien zo gedaan. In dit broccoli recept geven we een Aziatische twist aan de broccoli. We voegen een zoetpittige saus toe waardoor de broccoli in de oven sticky wordt. Dit maakt deze broccoli de perfecte toevoeging aan een dimsum avondje. Combineer de gestoomde broccoli bijvoorbeeld met bao buns of wonton hapjes. Het recept is van Chickslovefood.
Ingrediënten
Voor 2 personen:
- 1 broccoli
- 1 teentje knoflook
- 2 cm gember
- 30 g honing
- 30 ml sojasaus
- 3 el rijstazijn
- 1 el sesamolie
- 1 el sesamzaadjes
- 1 tl chilivlokken
Bereiding
1. Snijd de broccoli in kleine roosjes. Nu is het tijd om de broccoli te stomen. Stoom de broccoliroosjes zo’n 18 minuten op stand ‘medium vochtigheid’ van het ‘stomen’-programma op 100 graden.
2. Verhit ondertussen een scheutje olie in een pannetje. Pers de knoflook uit en hak de gember fijn. Bak beiden zo’n 2 minuten in de olie. Voeg dan de honing, sojasaus, rijstazijn en sesamolie toe en laat nog zo’n 3 minuten doorkoken.
3. Voeg als laatste 3/4 van de sesamzaadjes en de chilivlokken toe en roer door.
4. Giet de saus over de gestoomde broccoli en maak af met de rest van de sesamzaadjes.
Meer inspiratie?
Ben je na het broccoli stomen benieuwd naar welke andere groenten nog meer geschikt zijn om te bereiden met behulp van een stoomoven? Bekijk dan eens onze stoomtabel voor groenten. Hier wordt uitgelegd welke groenten je kunt stomen en op welke temperatuur je dit het beste kunt doen. Veel plezier met uitproberen!