Groenten in Japanse stijl
Groenten in Japanse Stijl
Door de subtiele kruiding met gember en soja vormen deze groenten een smakelijk bijgerecht dat nooit zal overheersen.
Het geheim van de chef
dit gerecht heeft zijn oosterse charme grotendeels te danken aan de afwezigheid van vet en koolhydraten. Enkele plakjes ingelegde rauwe sushi-gember zorgen voor de perfecte finishing touch.
Ingrediënten
Voor 4 personen
400 g sperziebonen
100 g sojascheuten
1 blikje (250 g) bamboescheuten, uitgelekt
2 el. geroosterde sesamzaadjes
2 cm verse gember, geschild en geraspt
2 el. sojasaus
1 el. mirin (Japanse kookwijn) of sherry
½ tl. wasabipasta
3 tl. suiker
zout
Stappen
1. Maak de sperziebonen schoon. Leg ze samen met de sojascheuten en bamboescheuten op het geperforeerde bakrooster (meegeleverd met de oven). Meng 1 el. geroosterde sesamzaadjes met de gember, sojasaus, mirin, wasabi en suiker, en giet over de groenten.
2. Stoom de groenten 25 min. op 99°C op niveau 3 op het 'Stomen'-programma.
3. Meng alles even goed door elkaar en serveer in een decoratieve schaal. Voeg indien nodig nog wat zout toe.
4. Garneer met lente-uitjes, rode chilipeper en de rest van de geroosterde sesamzaadjes.