Groenten roosteren

Groenten roosteren

Groenten roosteren in de stoomoven

Groenten roosteren, groenten stomen, voor welke variant je ook kiest: groenten uit de oven zijn altijd een goed idee. Gestoomde groenten zijn een perfect bijgerecht maar kunnen ook heel goed dienen als hoofdgerecht. Combineer de groenten uit de oven met wat salade en dressing en voilà je hebt een voedzaam hoofdgerecht. Wij kiezen er hier voor om de groenten te stomen in een AEG stoomoven. Met behulp van de stoomoven is het al mogelijk om binnen 30 minuten de groenten te stomen. Het grote voordeel van groenten stomen of groenten roosteren in de stoomoven is dat de smaak van de groenten blijft behouden en de groenten niet droog worden.

Ingrediënten

  • Bieten
  • Pompoen 
  • Pastinaak 
  • Wortel
  • Honing
  • Peper en zout
  • Olie
  • Sjalot 
  • Knoflook

Bereiding

  1. Schil en snij de groenten en doe ze in een ovenschaal. 
  2. Snij de knoflook en sjalot en doe ze ook in de ovenschaal. 
  3. Meng wat olie, peper, zout en honing door de groenten. Rooster de groenten vervolgens in de oven op medium stoom

Tips en meer inspiratie

In plaats van de groenten die wij hier gebruiken kun je ook aardappels gebruiken. Voor het stomen van de aardappels kun je dezelfde wijze van bereiding gebruiken. Combineer de gestoomde aardappels met wat salade. Op zoek naar meer groenten inspiratie? Maak dan eens onze gestoomde sticky broccoli of kies ervoor om de groenten te stomen in japanse stijl. Lees hier nog meer tips over het gebruik van onze stoomovens.