Pittige Pompoensoep
Pittige Pompoensoep
Foodblogger Stephanie van Little Spoon heeft een workshop gevolgd bij de AEG Cooking Club, naast een heerlijk desembrood heeft ze ook deze pittige pompoensoep gemaakt.
Ingrediënten
Voor 4 personen
- Olijfolie
- 250 gram chorizo, in kleine stukjes
- 2 sjalotten, gesnipperd
- 2 tenen knoflook, fijngehakt
- 1 a 2 el chipotlesaus, als je dit niet kunt vinden is een rood pepertje ook prima
- 3 tl gerookte paprikapoeder
- 2 tl komijnzaad
- 1 flespompoen, in stukken (schil mag eraan blijven, wel even goed wassen)
- 1 l kippenbouillon
- Peper
- Zout
- 125 gr crème fraîche
- Bosje koriander, grof gehakt
- 100 gr cheddar, geraspt
Benodigdheden
- Snijplank & mes
- Soepkommen
- Keukenpapier
- Staafmixer