Rijst uit de stoomoven

Rijst uit de stoomoven

Rijst stomen

Naast vis, vlees en groente is de stoomoven ook handig om rijst te stomen, zo hoef je geen rijsstomer aan te schaffen. De oven doet namelijk al het werk en in 25 minuten heb je perfect gestoomde rijst. Rijst stomen is niet alleen zo gedaan maar heeft ook nog eens veel voordelen. Zo hoef je je bij het stomen van rijst bijvoorbeeld geen zorgen te maken over het afgieten van water en zal gestoomde rijst nooit aanbranden wanneer je de stoomoven op de juiste tijd en temperatuur instelt. Daarbij blijven de voedingsstoffen bij het stomen van rijst behouden. Lees verder of bekijk de video met uitleg over hoe je het beste rijst kunt stomen.

Ingrediënten

Per persoon

  • 100 gram rijst 
  • 150 ml heet water
  • Zout 
  • Peper 

Bereiding

1. Doe de gewassen rijst in een schaal, voeg heet water toe en zet de rijst in de oven.

2. Stel de oven in op 100% stoom en 99°C.

3. Laat de rijst stomen in de oven voor 25 minuten.

Tips

Geef ook eens een creatieve draai aan de gestoomde rijst en vervang het water voor bouillon of kokosmelk. Tijdens het stomen van de rijst zullen deze ingrediënten zorgen voor een smaakexplosie.

Je kunt ook groenten, kruiden, vis en vlees toevoegen. Benieuwd naar hoe je het beste groente kunt roosteren in de stoomoven? Bekijk dan eens dit recept.