Hotdog met zuurkool en huisgemaakte crème fraîche
Rot is hot! Fermentatiecoach Chistian Weij heeft maandag laten zien hoe je groente en zuivel gecontroleerd kunt laten ‘rotten’. Vandaag maken de kandidaten het gerecht af waar ze een paar dagen geleden aan begonnen zijn. Zuurkool is een voorbeeld dat we allemaal kennen van gefermenteerde groente. Dat je ook zuivel kunt fermenteren, is minder bekend; crème fraîche bijvoorbeeld is in een handomdraai gemaakt.
Ingrediënten (voor vier personen)
Voor 4 personen
- 250 ml slagroom
- 1 el karnemelk
- 4 witte pistolets of ciabatta’s
- 4 lamsworstjes
- 100 g zuurkool, uitgelekt
- 6 el appelsap
- 1 el mierikswortelpuree
- mosterd
- gebakken uitjes, kant-en-klaar
Bereidingswijze
• Meng voor de zelfgemaakte crème fraîche de slagroom met de karnemelk. Laat in een weckpotje met de deksel er op, maar niet dicht, 24 uur op kamertemperatuur staan.
• Snijd de broodjes in de lengte aan de bovenkant in.
• Bak of grill de worstjes in ca 10 minuten gaar.
• Verwarm ondertussen de zuurkool met het appelsap.
• Bestrijk de broodjes op de snijvlakken met de mierikswortelpuree.
• Laat de zuurkool uitlekken en verdeel over de broodjes.
• Garneer met de mosterd en serveer met de crème fraîche en de uitjes.