Boerenkoolstamppot-ovenschotel
Ovenschotel uit de stoomoven met 6 ingrediënten
De lekkerste gerechten met dat wat je waarschijnlijk al in huis hebt. Van die overgebleven aardappels maak je makkelijk een ovenschotel. Volgens ChicksLoveFood is een (stoom)oven onmisbaar in je keuken en de garantie voor de lekkerste gerechten. Benieuwd naar het recept van ChicksLoveFood? Lees dan verder.
Ingrediënten
Dit heb je nodig (voor 2 personen):
- 1 groentebouillonblokje
- 400 g kruimige aardappelen
- 100 g gesneden boerenkool
- 3 el grove mosterd
- 0,5 vegetarische rookworst
- 1 sjalot
Bereiding
1. Verwarm de AEG stoomoven voor op 110 graden op stand ‘hoge vochtigheid’.
2. Los het bouillonblokje op in 100 milliliter heet water.
3. Schil de aardappelen en snijd ze in blokjes. Verdeel de aardappel en boerenkool over een tweepersoons-ovenschaal en giet de bouillon eroverheen.
4. Hussel goed door elkaar en zet de ovenschaal zo’n 20 minuten in de oven.
5. Haal dan de ovenschaal uit de oven en prak de aardappelen met de boerenkool tot een stamppot.
6. Snijd de rookworst in plakjes. Schep de mosterd en een snuf peper en zout door de stamppot en leg de plakjes worst bovenop. Zet de ovenschaal nog 10 minuten in de oven.
7. Snijd ondertussen de sjalot fijn en verdeel deze voor het serveren over de ovenschotel.