Classic Hamburger

Classic Hamburger

Classic burger

Classic burger

Tijdens Taste of Amsterdam nam loodgieter (en hobbykok) Kevin het op tegen Chickslovefood's Elise in de Clash of the Classics. Beide maakten een klassieke hamburger op hun manier. Het recept en de bereidingswijze van Kevin zijn burger vind je hier!

Ingrediënten

Recept voor 4 á 5 Burgers van 200 / 250 gram p/st.

- 1000 gr. Gehakt van Picanha met vetlaag of rundergehakt met min. 30%vet

- +_ 20 plakken bacon (geen ronde) of ontbijtspek

- 4 rijpe avocado

- 4 witte ui

- 4 rode ui

- 7 eieren (vers)

- 150 /200 gr. Panko (Japans broodkruim)

- 2 á 3 tenen knoflook

- 2 á 3 grote rijpe tomaten

- +_ 250 gr. Cheddar kaas (á stuk of plakken)

- 2 Tl peper

- 2 TL zout

- 2 TL gerookt paprika poeder

- Chipotle tabasco (naar smaak)

- 1 Krop Bind sla (Romain)

- 1 TL suiker

- Truffel mayonaise

- Ketchup. Heinz of zelfgemaakt!

- 4 á 5 broodbolletjes, liefst Brioche

Bereidingswijze

Snipper 2 witte uien en pers of snij de knoflook zo fijn mogelijk, fruit deze in een beetje olijfolie totdat ze glazig worden.

Voeg dan het paprikapoeder toe en bak 1 minuut mee. Laat dit op een keukenpapier uitlekken en afkoelen.

Snij 2 plakjes bacon zo fijn mogelijk. ( bij ontbijtspek eerst bakken, maar niet te krokant .)

Snipper een ½ rode ui zo fijn mogelijk.

Meng in een grote kom de panko, 1 ei, peper, zout, (chipotle) tabasco, gehakt, de gesnipperde rode ui, gefruite ui/ knoflook/ paprika, en de bacon snippers (wanneer het mengsel te droog is een beetje ei of melk toevoegen, als het te nat is voeg dan wat panko toe).

Vorm nu de burgers (200/250 gr. p/st). en plaats deze dan minimaal 25 minuten in de koeling.

Bak de benodigde eieren (in een rvs ring) als spiegelei . Zet deze opzij en houdt warm.

Snij de rest van de uien in ringen en bak deze tot ze glazig worden, voeg dan 1 Tl zout, 1 Tl suiker toe. Bak tot de gewenste kleur en zet opzij. Bak de resterende bacon uit tot mooie en knapperige plakken. Laat ze uitlekken en zet opzij.

Snij de tomaat in mooie grote plakken. Was de sla (in ijswater) en pluk er een paar mooi blaadjes vanaf. Grill de burgers tot medium rare en bedek ze met (cheddar) kaas, plaats de burgers op een bord en laat ze rusten.

Snij nu de avocado in dikke plakken en grill ze 1 minuut per kant.

Snij de broodjes doormidden en grill deze tot ze een mooie kleur krijgen.

Bouw de Burger! Smeer het onderste broodje in met truffelmayonaise , plaats de sla, en tomaat, onderop en leg de Burger hierop. Voeg vervolgens de bacon, de gebakken uitjes, de avocado, het spiegelei toe en leg daarop een dikke klodder Ketchup.

Lees meer