Classic Hamburger
Classic burger
Tijdens Taste of Amsterdam nam loodgieter (en hobbykok) Kevin het op tegen Chickslovefood's Elise in de Clash of the Classics. Beide maakten een klassieke hamburger op hun manier. Het recept en de bereidingswijze van Kevin zijn burger vind je hier!
Ingrediënten
Recept voor 4 á 5 Burgers van 200 / 250 gram p/st.
- 1000 gr. Gehakt van Picanha met vetlaag of rundergehakt met min. 30%vet
- +_ 20 plakken bacon (geen ronde) of ontbijtspek
- 4 rijpe avocado
- 4 witte ui
- 4 rode ui
- 7 eieren (vers)
- 150 /200 gr. Panko (Japans broodkruim)
- 2 á 3 tenen knoflook
- 2 á 3 grote rijpe tomaten
- +_ 250 gr. Cheddar kaas (á stuk of plakken)
- 2 Tl peper
- 2 TL zout
- 2 TL gerookt paprika poeder
- Chipotle tabasco (naar smaak)
- 1 Krop Bind sla (Romain)
- 1 TL suiker
- Truffel mayonaise
- Ketchup. Heinz of zelfgemaakt!
- 4 á 5 broodbolletjes, liefst Brioche