Gepocheerde zalm

Gepocheerde zalm

Gepocheerde zalm

Dit gezonde gerecht met zalm, spinazie, groene asperges en tomaatjes is in een handomdraai te bereiden in de stoomoven. Door de zalm langzaam op lage temperatuur te stomen krijg je een mals en sappig resultaat.

Ingrediënten

200 gram zalm

200 gram spinazie

8 stuks mini groene asperges

8 stukscherry tomaatjes

2 plakjes citroen

100 gram venkel

Olijfolie

Recept

Doe alle ingrediënten, behalve de olijfolie en peper en zout, in de stoomovenschaal. Snij de zalm wel in 2 stukken

Stoom het af voor 13 minuten en maak de borden op.

Maak op smaak met olijfolie en peper en zout.

Benodigdheden

(stoomoven)schaal

Snijplank 

Mes 

Borden 

Tips

Het gerecht verder aankleden met dressing, meer garnituur en andere vissoorten als er nog plek is ook op lagere temperatuur