Gepocheerde zalm met spinazie en groene asperges
Gepocheerde zalm met spinazie en groene asperges
INGREDIËNTEN
Zalmfilet - 2 stukjes van 75 gram
Spinazie - 25 gram
Groene asperges - 2 stuks
Tomaatjes - 3 stuks
Rucola - 25 gram
Ei - 1
Olijfolie - 1 eetlepel
Kruiden - naar smaak
Citroen - 2 plakjes stuk
Peper & zout - naar smaak
BEREIDING
Dit gerecht is ook als maaltijdsalade te maken. Je kunt natuurlijk ook andere soorten vis gebruiken. Breek het ei in een bakje. Bestrooi de zalm met kruiden en leg deze in een stoomovenschaal. Leg ook de asperges, tomaatjes en de spinazie in de stoomovenschaal en stoom het af op 80 graden voor 11 minuten. Maak ondertussen 2 borden mooi op met de rucola. Breng op smaak met olijfolie, aceto balsamico, peper en zout. Serveer de zalm op de spinazie naast de rucola en garneer af met asperges, tomaatjes en citroen.