Gepocheerde zalm met spinazie en groene asperges

Gepocheerde zalm met spinazie en groene asperges

Gepocheerde zalm met spinazie en groene asperges

INGREDIËNTEN

Zalmfilet - 2 stukjes van 75 gram

Spinazie - 25 gram

Groene asperges - 2 stuks

Tomaatjes - 3 stuks

Rucola - 25 gram

Ei - 1 

Olijfolie - 1 eetlepel

Kruiden - naar smaak

Citroen - 2 plakjes stuk

Peper & zout - naar smaak

BEREIDING

Dit gerecht is ook als maaltijdsalade te maken. Je kunt natuurlijk ook andere soorten vis gebruiken. Breek het ei in een bakje. Bestrooi de zalm met kruiden en leg deze in een stoomovenschaal. Leg ook de asperges, tomaatjes en de spinazie in de stoomovenschaal en stoom het af op 80 graden voor 11 minuten. Maak ondertussen 2 borden mooi op met de rucola. Breng op smaak met olijfolie, aceto balsamico, peper en zout. Serveer de zalm op de spinazie naast de rucola en garneer af met asperges, tomaatjes en citroen.