Geroosterde kippenboutjes met paprika-aroma en aardappelen
Geroosterde kippenboutjes met paprika-aroma en aardappelen
Een eenvoudig avondmaal dat in een handomdraai klaar is. U kunt er ook tomaten, knoflook of rozemarijn bij doen.
HET GEHEIM VAN DE CHEF: Doe hetzelfde met een kip van ongeveer 1 kg die u in vier stukken verdeelt, of steviger gevogelte dat u in 6 of 8 stukken verdeelt.
Ingrediënten
Ingrediënten voor 4 personen
50 ml olijfolie
1 el. paprikapoeder
peper en zout
800 g kleine, glazige aardappelen
8 sjalotten, in kwartjes gesneden
8 kippenbouten
Stappen
1. Meng in een kleine kom de olijfolie met het paprikapoeder en kruid stevig met peper en zout.
2. Halveer de aardappelen (in de schil) en doe ze samen met de sjalotten en de kippenbouten in een braadslee. Giet er de paprika-olie overheen en schud even goed op.
3. Zet de braadslee op niveau 2 en laat 45min. of tot de kip mals en licht goudbruin is op 180°C garen op het 'Circulatiegrill'-programma .
4. Serveer met een knapperige groene salade of gestoomde groenten.