Kort gewokte groenten met zalm op lage temperatuur gegaard

Kort gewokte groenten met zalm op lage temperatuur gegaard

Ontdek dit heerlijke, gezonde recept van Belgische chef Michaël Sels en ga er zelf mee aan de slag!

Kort gewokte groenten met zalm van chef Michaël Sels

Ingrediënten

Voor 4 personen:

4 zalmfilets 
1 koolrabi
1 komkommer / courgette
1 handje groene asperges
1 limoensap
1 el koriander, bieslook, dragon
2 el honing
1 el sushiazijn
1 el bosui
1 el sojasaus
50 gr medinakruiden
1 el sesamzaadjes
2 el griekse yoghurt

Bereiding

Zalm
Fileer de zalm en snijd de moten.
Plaats deze op een bakpapier en bedek met de medinakruiden.
Verwarm de oven op 60°C, stel de kooksonde in zodat de kerntemperatuur van de zalm bereikt wordt op 47°C (±30min).
Kruid af met pezo.

Salade en dressing
Snijd de komkommer in de lengte door en verwijder zaad. Snijd nu in fijne reepjes.
Schil de koolrabi en snijd ook fijn in sliertjes.
Snijd een brunoise uit de courgette
Doe alles in een kom en voeg chilipeper toe en kruiden.
Marineer de groenten met de sushiazijn, honing en sojasaus.
Werk af met de sesamzaadjes.

Asperges
Maak deze proper, versnijd en wok deze kort met olijfolie.

Dresseren
Doe de salade in een diep bord.
Serveer er de vis op.
Werk af met dressing uit de groenten.