1. Pel de ui, snij hem doormidden en daarna in ringen van 2 mm. Fruit de ringen in olijfolie.
2. Voeg het gehakt toe en bak het tot het gaar is. Doe er de tomaten en 4 theelepels broodkruimel bij. Breng op smaak met zout, peper en een snugje kaneel, en breng dit aan de kook.
3. Schil de aardappelen en snij ze in plakjes van 1 cm dik. Dep droog met keukenpapier en bak in een pan met boter.
Voor de béchamelsaus
4. smelt de boter in een pan, boeg de bloem toe en roer om (roux). Breng op smaak met zout, peper en een snufje nootmuskaat.
5. Voeg beetje bij beetje de melk toe, roer steeds tot een glad mengsel, breng kort aan de kook en laat nog 10 minuten sudderen. Voeg de 100 gr. geraspte kaas toe en meng het door elkaar.
6. Spoel de aubergine schoon en snij in plakjes van 1 cm dik. Vet de ovenschaal in en leg er een laagje aardappelschijfjes in. Bestrooi met een deel van de 150 gr. geraspte kaas.
7. Leg er een laagje aubergine op. Verdeel hier een derde van het gehakt en dan een derde van de béchamelsaus over. Herhaal met nieuwe laagjes aardappel, aubergine, vlees en béchamelsaus. de béchamelsaus vormt de laatste laag.
8. Bestrooi met de resterende kaas en broodkruimels. Zet de moussaka op niveau , kies het 'Lage Vochtigheid'-programma en bak op 160 °C gedurende 50 minuten.