1. Doe de szechuan-peper, jeneverbessen, piment, peperbolletjes, venkel- en korianderzaadjes in een vijzel en stamp tot een grof mengsel met de stamper.
2. Meng de gesneden vruchten en groenten met de specerijen en de gember, doe ze in een braadslee, giet er het appelsap en de witte wijn over en leg er de takjes kruiden bovenop.
3. Kruid het buikspek aan alle zijden met peper en zout en leg het bovenop het bedje van groenten en kruiden. Zet de braadslee op niveau 2, kies het 'Gemiddelde Vochtigheid'-programma en laat het spek garen op 120°C gedurende 150 minuten.
4. Haal het buikspek van de groenten zodra het programma is afgelopen, en houd het warm. Laat de groenten uitlekken in een fijne zeef (druk licht op de gesneden groenten om al het vocht eruit te halen) boven een pan. Breng het vocht kort aan de kook, doe de groenten er terug bij en warm ze mee op.
Het geheim van de chef
Door de Chinese bouillon en kruiden gaat dit recept perfect samen met mie-noedels – gewoon kort koken en er wat olie doorheen mengen.
Serveertip
Schep wat van het groentemengsel op een bord, snij het buikspek in sneden van dezelfde dikte, leg ze bovenop de groenten en giet er wat van het geconcentreerde vocht over. Werk af met takjes tijm en rozemarijn, besprenkel met een paar druppels fruitige olijfolie en strooi er tot slot een beetje fijn zeezout en grof gemalen peper over.
Bereidingstijd
Ca. 150 minuten.