Plaatpizza Napolitana

Plaatpizza Napolitana

Het leuke van deze plaatpizza is dat hij er wel uitziet als een pizza, maar je hem maakt met een bodem van vers bladerdeeg.

Ingredienten

1 rol vers bladerdeeg

200 gram passata

1 gele ui

1 bol mozzerella

12 ansjovisfilets

10 zwarte olijven

1 eetlepel kappertjes

75 gram geraspte kaas

1 hand rucola

Bereiding

Verwarm de oven voor op 200 graden.

Rol het bladerdeeg uit op een met bakpapier beklede bakplaat.

Vouw de randjes om en besmeer de binnenkant met passata.

Snijd de ui in ringen en verdeel deze over de tomatensaus.

Pluk stukjes van de mozzarella en verdeel deze over de pizzabodem.

Laat de ansjovisfilets uitlekken en beleg de pizzabodem hiermee.

Snijd de olijven door de helft en strooi deze samen met de kappertjes over de pizzabodem.

Maak de plaatpizza af met geraspte kaas en bak hem dan 20-30 minuten in de oven.

Serveertip:
Garneer met de rucola en serveer.

  • Gazpacho met gestoomde tijgergarnalen

    Deze koude Spaanse soep is perfect.

  • Chocoladeroulade

    Een rijke, stevige pudding die zelfs op de meest verfijnde feestjes indruk zal maken.

  • Peren in rode wijn

    Voeg de specerijen zeker toe, tenzij je echt geen fan bent – ze geven dit dessert een warme en intense smaak.