Plaatpizza Napolitana
Het leuke van deze plaatpizza is dat hij er wel uitziet als een pizza, maar je hem maakt met een bodem van vers bladerdeeg.
Ingredienten
1 rol vers bladerdeeg
200 gram passata
1 gele ui
1 bol mozzerella
12 ansjovisfilets
10 zwarte olijven
1 eetlepel kappertjes
75 gram geraspte kaas
1 hand rucola
Bereiding
1 Verwarm de oven voor op 200 graden.
2 Rol het bladerdeeg uit op een met bakpapier beklede bakplaat.
3 Vouw de randjes om en besmeer de binnenkant met passata.
4 Snijd de ui in ringen en verdeel deze over de tomatensaus.
5 Pluk stukjes van de mozzarella en verdeel deze over de pizzabodem.
6 Laat de ansjovisfilets uitlekken en beleg de pizzabodem hiermee.
7 Snijd de olijven door de helft en strooi deze samen met de kappertjes over de pizzabodem.
8 Maak de plaatpizza af met geraspte kaas en bak hem dan 20-30 minuten in de oven.
Serveertip:
Garneer met de rucola en serveer.