Koolhydraatarme schotel uit de stoomoven

Koolhydraatarme ovenschotel

Vandaag hebben we een heerlijke koolhydraatarme schotel uit de stoomoven op het menu staan. Volgens ChicksLoveFood is een (stoom)oven onmisbaar in je keuken en de garantie voor de lekkerste gerechten. Benieuwd naar het recept van ChicksLoveFood? Lees dan verder.

Recept van ChicksLoveFood

Kies je vandaag voor deze heerlijke koolhydraatarme schotel uit de stoomoven? Dit recept is voor 2 personen en de kooktijd is 35 minuten.

Voor dit recept gebruiken we onze geliefde (stoom)oven van AEG, waar we écht niet meer zonder kunnen! Ook deze heerlijke koolhydraatarme ovenschotel die je maakt met courgette, kippendij, pijnboompitten, cottage cheese en zongedroogde tomaat laat maar weer eens zien waarom. Je hebt er slechts 5 ingrediënten voor nodig en hij staat binnen no time in de oven. Daarna doet de AEG stoomoven de rest van het werk voor je! 

Zeker als je mee doet met de Nationale Suiker Challenge is dit een perfect recept. De voordelen van een week zonder suiker: je hebt meer energie, je kunt makkelijker afvallen, je verkleint je risico op diabetes type 2, je hebt minder last van je buik en je slaapt beter. Doe jij mij aan de Nationale Suiker Challenge?

Ingrediënten

Dit heb je nodig voor 2 personen:

  • 2 courgettes
  • 150 g kippendijen
  • 200 g cottage cheese
  • 70 g zongedroogde tomaten
  • 1 hand pijnboompitten

Bereiding

1. Verwarm de AEG stoomoven voor op 180 graden op stand ‘lage vochtigheid’.

2. Snijd de courgette en kippendij in blokjes. Meng met een scheut olijfolie en een snuf peper en zout.

3. Doe de cottage cheese en zongedroogde tomaat samen met een scheutje olie in de blender en mix tot een saus. Breng op smaak met peper en zout.

4. Verdeel de courgette en kip in een ovenschaal en schenk hier de saus overheen. Zet de ovenschaal in de voorverwarmde oven 25-30 minuten.

5. Rooster de pijnboompitten in een koekenpan en verdeel deze wanneer het gerecht klaar is over de ovenschotel.

Meer inspiratie?

Lees hier alle stoomoven hacks van ChicksLoveFood:

1. Eieren koken

Stel de oven in op de stoom stand.
Kies voor de optie ‘medium vochtigheid’ en zet hem op 100 graden.
Leg de eieren in een stoomovenschaal.
Stoom ze vervolgens 7 minuten in de stoomoven.

2. Vlees of vis ontdooien

Stel de oven in op de stoom stand.
Kies voor de optie ‘medium vochtigheid’ en zet hem op 50 graden.
Leg het bevroren vlees of de vis in een stoomovenschaal.
Zet dit 20 minuten in de oven.

3. Chocolade smelten

Stel de oven in op de stoom stand.
Kies voor de optie ‘medium vochtigheid’ en zet hem op 50 graden.
Breek de chocolade in stukjes en doe dit in een kommetje (die tegen hitte kan!).
Dek het kommetje af met wat plasticfolie.
Zet dit 16 minuten in de oven.

4. Dimsum stomen

Stel de oven in op de stoom stand.
Kies voor de optie ‘medium vochtigheid’ en zet hem op 100 graden.
Leg de dimsum op een met bakpapier beklede ovenplaat.
Zet dit 15 minuten in de oven.

5. Eieren pocheren

Bekleed een muffinvorm met plasticfolie.
Schenk een paar druppels olie in ieder kuipje.
Breek de eieren in de muffinvorm. Doe in ieder vormpje 1 ei.
Bestrooi dit met een snuf peper en zout.
Zet dit 6 tot 8 minuten in de oven.
Haal de eitjes voorzichtig uit de muffinvorm met behulp van het plasticfolie en serveer.