Risotto met asperges
Ontdek de magie van risotto uit de AEG stoomoven. Geen vieze pannen, alleen één ovenschaal en 30 minuten wachten. Deze vegetarische risotto met asperges, tuinerwtjes, Parmezaanse kaas en peterselie is een ware smaakexplosie!
Benieuwd naar het recept van ChicksLoveFood? Lees dan verder.
Ingrediënten
Dit heb je nodig:
- 400 g witte asperges
- 175 g risottorijst
- 1 blokje groentebouillon
- 150 g tuinerwtjes (uit de vriezer)
- 75 g Parmezaanse kaas
- 1 hand verse bladpeterselie
Bereiding
1. Schil de asperges met een dunschiller vanaf het kopjes omlaag en verwijder de harde onderkantjes. Snijd de asperges vervolgens in stukken.
2. Doe de rijstkorrels in een ovenschaal en verdeel de aspergestukjes en de tuinerwtjes erover.
3. Verkruimel hier vervolgens het groentebouillonblokje over en schenk 275 ml kokend water in de ovenschaal.
4. Schuif de oven in en laat 30 minuten garen op 100% stoom. Roer ondertussen een keertje door.
5. Terwijl de risotto met asperges in de stoomoven staat, rasp je de Parmezaanse kaas en snijd je de bladpeterselie grof.
6. Zodra de rijstkorrels zacht zijn en het water bijna volledig is verdampt, haal je de schaal uit de stoomoven. Het water op maar de korrels nog niet zacht genoeg? Dan stoom je nog 5 minuten door met een extra scheutje water.
7. Roer de geraspte Parmezaanse kaas door de risotto en verdeel de maaltijd over twee borden.
8. Maak af met de gehakte peterselie. Enjoy!