Banaan met Jamaicapeper, rum en pindakaas
Een tropisch dessert dat je van je sokken blaast.
Ingrediënten
(voor 4 personen)
10 pimentzaden
1 onbespoten limoen
3 el. + 4 el. pindakaas
4 bananen (niet té rijp)
2 el. oude rum
Bereiding
1 Doe de peper in een vijzel en plet fijn met een stamper. Was de limoen schoon, rasp en pers hem. Meng de geraspte limoenschil en het sap met de rum, piment en 3 eetlepels pindakaas tot een smeuïge saus. Pel de bananen, doe ze samen met de saus in een sous-vide-zakje en sluit vacuüm af.
2 Plaats het zakje op niveau 3, selecteer het 'Sous-Vide'-programma en stoom op 60°C gedurende 15 minuten.
Het geheim van de chef
Gebruik stevige bananen die na het stomen zacht zijn, maar niet uit elkaar vallen als een puree.
Serveertip
Smeer met de achterkant van een eetlepel 1 el. pindakaas op een bord. Snij de gestoomde bananen in dikke plakken en schik ze op de pindakaas. Serveer de saus apart.
Bereidingstijd
Ca. 15 minuten