Banaan met Jamaicapeper, rum en pindakaas

Banaan met Jamaicapeper, rum en pindakaas

Een tropisch dessert dat je van je sokken blaast.

Ingrediënten

(voor 4 personen)

10 pimentzaden
1 onbespoten limoen
3 el. + 4 el. pindakaas
4 bananen (niet té rijp)
2 el. oude rum

Bereiding

1 Doe de peper in een vijzel en plet fijn met een stamper. Was de limoen schoon, rasp en pers hem. Meng de geraspte limoenschil en het sap met de rum, piment en 3 eetlepels pindakaas tot een smeuïge saus. Pel de bananen, doe ze samen met de saus in een sous-vide-zakje en sluit vacuüm af.

2 Plaats het zakje op niveau 3, selecteer het 'Sous-Vide'-programma en stoom op 60°C gedurende 15 minuten.

Het geheim van de chef
Gebruik stevige bananen die na het stomen zacht zijn, maar niet uit elkaar vallen als een puree.

Serveertip
Smeer met de achterkant van een eetlepel 1 el. pindakaas op een bord. Snij de gestoomde bananen in dikke plakken en schik ze op de pindakaas. Serveer de saus apart.

Bereidingstijd
Ca. 15 minuten

  • Chocoladeroulade

    Een rijke, stevige pudding die zelfs op de meest verfijnde feestjes indruk zal maken.

  • Gazpacho met gestoomde tijgergarnalen

    Deze koude Spaanse soep is perfect.

  • Uiensoep sous-vide bereid

    Een nieuwe variant op deze tijdloze klassieker. Zo rijk en vol smaakte uiensoep nog nooit!