
Chocolade-bananencake met butterscotch-saus
Zoet, stroperig en overheerlijk. Het duurt even voor deze cakes klaar zijn, maar ze zijn het meer dan waard.
Ingrediënten
Saus
150 g butterscotch-chocolade
100 ml room
25 g boter, in blokjes gesneden
Cake
125 g pure chocolade
125 g boter
3 eieren
2 eierdooiers
65 g suiker
1 rijpe banaan
25 g bloem

Bereiding
1 Vet 4 ovenschaaltjes in met boter. Voor de saus:
breek de butterscotch-chocolade in kleine stukjes in
een kom, doe er de room en de boter bij, en dek af.
2 Voor de cake: voeg de pure chocolade en boter
samen in een tweede kom en dek af. Zet de
twee kommen daarna op niveau 2, kies het
stoomprogramma en laat smelten op 99°C
gedurende 20 minuten. Klop het butterscotchmengsel op en zet in de koelkast.
3 Klop eieren, eierdooier en suiker op tot een licht en
luchtig schuim. Snij de banaan in schijfjes van 1 cm
en doe ze bij het eimengsel. Roer er de gesmolten
pure chocolade door, samen met de bloem. Giet in
de met boter ingevette ovenschaaltjes.
4 Zet de ovenschaaltjes op niveau 2, kies het stoomprogramma en bak op 180°C gedurende
40 minuten.
Serveertip:
Draai de ovenschaaltjes om op de borden, haal de
cakes er voorzichtig uit en serveer met schijfjes
banaan en de butterscotch-saus.