Daantje Brownie

Daantje Brownie

Daantje Brownie

Een heerlijk recept voor brownies met verse aardbeien of frambozen om te garneren

Ingrediënten

3 eieren

1 theelepel bakpoeder

1 zakje vanillesuiker/ vanillearoma

450 gram pure chocola

250 gram lichte basterdsuiker

250 gram roomboter ongezouten

50 gram bloem

Verse frambozen of aardbeien om te garneren

Stappen

1.    Verwarm de oven voor op 175 ºC. Vet de bakvorm in en bestrooi met de bloem. Bekleed de bodem met bakpapier en vet in.

2.    Breek de chocolade in stukken. Zet een pan op laag vuur en laat de roomboter en chocolade smelten. Roer regelmatig. Haal de pan van het vuur en roer de basterdsuiker en vanillesuiker door het chocolademengsel. Roer het bakmeel door het chocolademengsel. Voeg de eieren al roerend een voor een toe.

3.    Schep het beslag in de vorm en strijk dit glad. Zet de ovenschaal in het midden van oven en bak de brownie in 30-35 min. gaar. Wanneer de binnenkant van de brownie lekker smeuïg is, kan de brownie uit de oven gehaald worden. Laat de brownie ca. 30 min. afkoelen.

4.    Snijd de zijkanten los, leg een rooster op de vorm, keer om en plaats de brownie op het rooster. Verwijder het bakpapier en laat de brownie verder afkoelen. Snijd de brownie in 16-20 vierkanten. De brownie is het lekkerst als je hem een paar uur of eigenlijk een nacht laat afkoelen en indalen.

5.    Optioneel: Garneer de brownie met aardbeien en frambozen.

Lees meer