Fruit crumble uit de stoomoven
En dat met maar 5 ingrediënten! Heb jij een stoomoven in je keuken? Lucky you! Daarmee heb je namelijk in een half uur een van de lekkerste gezonde ontbijtjes ooit op tafel! Ook héérlijk met wat Griekse yoghurt! Benieuwd naar het recept van ChicksLoveFood? Lees dan verder.
Ingrediënten
Dit heb je nodig voor 4 personen:
- 500 g rood diepvriesfruit
- 100 g gehakte hazelnoten
- 280 g havermout
- honing
- kokosolie
Bereiding
1. Meng 500 g rood diepvriesfruit met 2 el honing en 50 g gehakte hazelnoten en verdeel over de bodem van een ovenschaal.
2. Maal 140 g havermout fijn in de keukenmachine tot havermeel en meng met 140 g havermout (dit houd je dus ongemalen), nog eens 50 g gehakte hazelnoten, 8 el gesmolten kokosolie en 2 el honing.
3. Roer tot een kruimelig deegje.
4. Verdeel de kruimels over het fruit en schuif de stoomoven in.
5. Bak 20 à 25 minuten op 180 graden low steam, totdat de crumble lichtbruin kleurt.