Gestoofde pruimen

Gestoofde pruimen

Gestoofde pruimen

Als u de pruimen op deze manier bereidt, krijgt u een heerlijk, geurig aroma.

Variant: u kunt in plaats van steranijs ook een half vanillestokje of een kaneelstokje gebruiken; leg die gewoon onder de pruimen voor ze in de oven gaan.

Ingrediënten

Ingrediënten voor 4 personen

1 kg pruimen, doormidden gesneden en ontpit

2 el. poedersuiker

2 steranijzen

Stappen

  1. Verdeel de pruimen met de uitgesneden kant naar boven in een vuurvaste schaal en bestrooi met de poedersuiker.

  2. Breek de steranijs in stukjes en verdeel die over de pruimen.

  3. Bak 40 min. op 230°C op niveau 2 op het 'Boven + Onderwarmte'-programma. Zodra de pruimen zacht zijn, verwijder je de steranijs en schep je het sap over de pruimen.

  4. Serveer warm of gekoeld met ijs of room.