1. Bekleed een bakplaat met bakpapier en rol het deeg op een licht met bloem bestrooid werkvlak uit (als je geen voorgerold deeg gebruikt).
2. Leg het deeg op de bakplaat, strijk het in met olijfolie en besprenkel met peper en zout.
3. Rasp de Parmezaanse kaas fijn, meng met de gedroogde rozemarijn en verdeel het mengsel gelijkmatig over het bladerdeeg. Druk het er lichtjes in met je hand.
4.Snij het deeg met een pizzasnijder in stroken van 2 cm breed en 20 cm lang. Verdeel gelijkmatig over de bakplaat.
5.Zet de deegstengels op niveau 3, kies het ‘Lage Vochtigheid’-programma en bak op 200°C gedurende 18 minuten.
Het geheim van de chef
Gewoonlijk wordt bladerdeeg enkel in een voorverwarmde, zeer hete oven gebakken, maar dat hoeft bij dit recept niet.
Serveertip
Serveer warm of koud. Ze zien er fantastisch uit als je ze rechtop presenteert in een glas.
Bereidingstijd in de oven
Ca. 18 minuten.
Ben je nog niet in het bezit van een stoomoven? Maak tijdens een workshop of demonstratie kennis met de AEG ProCombi® en ProCombi® Plus multifunctionele stoomovens.