Kerstpudding
Kerstpudding
Deze variant is veel lichter dan een traditionele kerstpudding.
HET GEHEIM VAN DE CHEF: De klassieke puddingvorm is hol aan de binnenkant, zodat de cake gelijkmatig gebakken kan worden. Als u een vorm zonder holte gebruikt, verlengt u de gaartijd tot 150 min.
Ingrediënten
Ingrediënten voor 8 personen
1 sinaasappel
1 kleine appel
115 g boter
225 g zachte donkerbruine suiker
50 g bloem
2 eieren
1 snufje nootmuskaat
¼ tl. gemalen kaneel
¼ tl. bakpoeder
115 g broodkruim
175 g sultana's
175 g rozijnen
115 g krenten
25 g gemengde gehakte schil
25 g gehakte amandelen
150 ml rum
Stappen
-
Rasp en pers de sinaasappel. Pel de appel, verwijder het klokhuis en rasp.
-
Klop de boter en de suiker tot een schuimig mengsel en voeg daarna de bloem, eieren, nootmuskaat en kaneel toe. Doe er de rest van de ingrediënten bij en roer goed om. Het beslag moet een kleverige consistentie hebben.
-
Giet het beslag in een puddingvorm (of gebruik 8 individuele vormpjes), dek af met bakpapier en maak stevig vast.
-
Zet 120 min. op 96°C op niveau 2 op het 'Stomen'- programma.
-
Serveer de warme pudding met vanillecustard en versier met bessen en eventueel een twijgje feestelijke hulst.