Kwarkbolletjes met rozijnen

Kwarkbolletjes met rozijnen

De kwarkbolletjes maken we met banaan, zodat ze lekker zoet worden. En wist je dat banaan vaak een uitstekende vervanger voor ei in gebak is?

Ingrediënten

125 g magere kwark

1 banaan

125 g volkorgen tarwemeel

6 g bakpoeder

50 g rozijnen

Bereiding

Verwarm de oven voor op 180 graden.

2 Doe de kwark en banaan in een kom en pureer met een staafmixer tot een egaal mengsel.

3 Voeg vervolgens het tarwemeel, het bakpoeder, de rozijnen, een snufje zout en 2 eetlepels olie toe aan het mengsel en schep goed door elkaar.

4 Maak 8 kleine bolletjes van het deeg en leg ze op een met bakpapier beklede ovenplaat. Druk de deegbolletjes iets plat.

5 Schuif de ovenplaat de oven in en bak de kwarkbolletjes in 15 tot 20 minuten goudbruin. Invriezen? Eerst helemaal laten afkoelen.

Vriezertip
Haal de bolletjes 's avonds uit de vriezer en laat op kamertemperatuur ontdooien, zodat je 's ochtends een heerlijk ontbijt hebt, of doe ze 's morgens vroeg bevroren in je tas voor een lekker tussendoortje later op de dag. De kwarkbolletjes kun je 3 maanden in de vriezer bewaren.

  • Chocoladeroulade

    Een rijke, stevige pudding die zelfs op de meest verfijnde feestjes indruk zal maken.

  • Gazpacho met gestoomde tijgergarnalen

    Deze koude Spaanse soep is perfect.

  • Uiensoep sous-vide bereid

    Een nieuwe variant op deze tijdloze klassieker. Zo rijk en vol smaakte uiensoep nog nooit!