Madeleines
Madeleines
Deze fijne, zachte Franse cakes zijn heerlijk als dessert of als knabbeltje bij de koffie.
HET GEHEIM VAN DE CHEF: Een madeleine-trifle is een geweldig en bovendien eenvoudig dessert. Klop slagroom met wat vanillesuiker stijf, vul een glas met laagjes frambozen en frambozensiroop, met laagjes madeleines ertussen.
Ingrediënten
Ingrediënten voor 30 kleine madeleines
2 eieren
100 g basterdsuiker
150 g bloem, gezeefd
10 g gedroogde gist
1 snufje zout
120 g boter, gesmolten
1 el. honing
1 tl. citroenschil
10 g vanillesuiker
Stappen
-
Klop de eieren en de suiker op tot een schuimig mengsel. Doe er de gezeefde bloem, droge gist en zout bij, en roer opnieuw goed om.
-
Doe er de gesmolten boter, honing, citroenschil en vanillesuiker bij en blijf roeren.
-
Laat het deeg een half uur rusten en schep het dan in een spuitzak. Vet de madeleinevorm in met boter en vul elke opening voor één derde met het deeg.
-
Bak de madeleines 15 min. op 200°C op niveau 3 op het ‘Multi Hetelucht’-programma.