Sinaasappelcakejes
Sinaasappelcakejes
Eenvoudig te bereiden dessert met behulp van een beetje stoom. Deze sinaasappelcakejes kun je in een handomdraai bereiden terwijl jouw hoofdgerecht in de stoomoven aan het garen is. Daarnaast ruikt jouw keuken ook nog eens heerlijk.
Ingrediënten
4 sinaasappels
288 gram boter
288 gram witte basterd
4 eieren
216 gram zelfrijzend bakmeel
Bereiding
Rasp de schil er vanaf met een zesteur of rasp, bewaar iets voor garnering.
Klop boter, suiker, sinaasappelrasp en iets zout door elkaar.
Klop de eieren er één voor één door.
Meng het bakmeel erdoor.
Vul de vormpjes en bak de cakejes af op 165 graden medium vocht in een voorverwarmde oven
Benodigdheden
Bakvormpjes
Snijplak
Mes
Borden
Zesteur
Tips
Lekker met slagroom en donkere chocolade