Auberginelasagne
Dit auberginegerecht barst van de smaak en zal zowel vegetariërs als vleeseters weten te bekoren.
Ingrediënten
3 aubergines
150 ml olijfolie
500 g mozzarella
6 tomaten
2 uien
1 klein teentje knoflook
400 g tomatenpuree
3 takjes tijm
Peper en zout
500 g lasagnevellen
Bereiding
1 Snij de aubergines in plakjes van 5 mm dik,
bestrooi met zout en bak ze goudbruin in olijfolie.
2 Snij de mozzarella in plakjes. Snij de tomaten in
schijfjes. Pel de uien, snij ze in ringen en bak ze
kort aan.
3 Pel de knoflook, hak fijn en voeg bij de uien. Voeg
daarna ook de tomatenpuree en de tijm toe. Breng
op smaak met peper en zout, en laat 10 minuten
sudderen.
4 Schik laagjes aubergine, mozzarella, tomaten en
lasagnevellen in die volgorde in een ingevette
vuurvaste schaal van 20 cm x 30 cm x 5 cm en
bedek elke laag met tomatensaus. Eindig met
een laag mozzarella.
5 Zet de lasagne op niveau 2, kies het stoomprogramma
en bak op 200°C gedurende 30 minuten.
Serveertip:
Werk af met extra blaadjes tijm.