Chocolade moelleux 

Ontdek de ultieme verwennerij met de klassieke chocolade moelleux, perfect bereid in de stoomoven. Deze onweerstaanbare lava cakejes, met hun smeuïge, uitlopende chocolade kern, zijn een ware traktatie voor elke chocoladeliefhebber. Dankzij de stoomoven blijven ze heerlijk sappig en vol van smaak. Benieuwd naar het recept van ChicksLoveFood? Lees dan verder.

Chocolade moelleux uit de AEG stoomoven

Ingrediënten

  • 200 g chocolade
  • 100 g boter
  • 4 eieren
  • 100 g fijne suiker
  • 2 takjes aalbessen
  • 2 bolletjes roomijs

Bereiding

Smelt de boter met de chocolade in een pan; op laag vuur. Blijf goed door roeren totdat ze helemaal samen zijn gesmolten.
Laat je huisgenoot of partner ondertussen de eieren met de suiker schuimig opkloppen.
Giet dan het chocolademengsel bij de eieren en roer goed door.
Pak er twee ovenbestendige schaaltjes bij en verdeel het mengsel over de twee schaaltjes.
Deze schaaltjes gaan 8 minuten in de stoomoven op High-Steam op 120°C .
Haal uit de oven en serveer met de aalbessen en een bolletje roomijs.