Klassieke crème brûlée uit de stoomoven
Met dit recept maak je eenvoudig een heerlijke klassieke crème brûlée, rechtstreeks uit de stoomoven. Hoewel het misschien klinkt als een uitdagend dessert, zorgt de stoomoven ervoor dat het moeiteloos lukt. De stoomfunctie houdt het dessert heerlijk zacht en smeuïg, zonder dat het uitdroogt. En het mooiste? Je hebt slechts vijf ingrediënten nodig! Benieuwd naar het recept van ChicksLoveFood? Lees dan verder.
Ingrediënten
- 6 eieren
- 100 g kristalsuiker
- 500 milliliter slagroom
- 1 vanillestokje
- 2 el rietsuiker
Bereiding
Splits de eieren en doe de eidooiers samen met de kristalsuiker en de slagroom in de blender.
Schraap met een mesje het merg uit het vanillestokje en voeg dit ook toe aan de blender. Meng tot een egaal mengsel.
Verdeel het mengsel over 4 vormpjes, zorg dat er een klein randje over blijft aan de bovenkant.
Bedek de vormpjes met vershoudfolie en zet 30 minuten in de stoomoven op 90 graden, hoge vochtigheid.
Haal de vormpjes uit de stoomoven en zet zo’n 3 uur in de koelkast om op te stijven.
Verdeel, wanneer de crème brûlée is afgekoeld, de rietsuiker over de vormpjes.
Zet de vormpjes zo’n 3 minuten in de oven op de hoogste grillstand, totdat de bovenkant bruin is.