Limoenmousse met frambozencoulis

De friszure coulis contrasteert mooi met de zoetere mousse in dit evenwichtige en mooi gepresenteerde dessert.

Ingrediënten

Limoenmousse
1 vanillestokje, 800 ml melk, 1 limoen, 2 eieren, 6 eierdooiers 150 g suiker

Frambozencoulis
400 g diepgevroren frambozen, 100 g poedersuiker, 1 el. limoensap

Voor 8 personen

1 Vet 8 souflévormen in met boter en zet ze in de koelkast.

2 Snij het vanillestokje in de lengte doormidden en schraap er de zaadjes uit. Breng het stokje en de zaadjes in de melk aan de kook. Laat 10 minuten sudderen en haal dan het stokje eruit.

3 Rasp en pers de limoen.

4 Meng ondertussen de eieren, eierdooiers, suiker, limoenschil en sap tot een schuimig mengsel in een kom, en roer er daarna de nog warme melk door. Verdeel het mengsel over de souflévormen.

5 Zet de mousse op niveau 2, kies het 'Hoge Vochtigheid (Pro) / Veel Vocht'-programma , stoom op 100°C gedurende 50 minuten en laat daarna 2-3 uur afkoelen.

6 Voor de coulis: laat de frambozen licht ontdooien en mix ze daarna met de poedersuiker en het limoensap. Giet door een zeef.

Serveertip! Maak de mousse aan de rand van de vormen los met een klein mes en draai om op aparte borden. Giet er de coulis rond en werk af met verse frambozen en partjes citroen.

  • Chocoladeroulade

    Een rijke, stevige pudding die zelfs op de meest verfijnde feestjes indruk zal maken.

  • Peren in rode wijn

    Voeg de specerijen zeker toe, tenzij je echt geen fan bent – ze geven dit dessert een warme en intense smaak.