Peer in rode wijn

Peer met specerijen – voor een dessert met een warme en intense smaak.

Ingrediënten

400 ml volle rode wijn, 1 tl. suiker, 2 peren. Optionele specerijen: kaneel en kruidnagel.

Voor 4 personen

Laat de rode wijn en de suiker in een steelpan tot de helft indikken. Schil de peren, snij ze doormidden en verwijder het klokhuis. Doe de gehalveerde peren en de rode wijn in een sous- videzakje, samen met de specerijen als je die gebruikt, en sluit vacuüm af.

Plaats het zakje op niveau 3, kies het 'Sous-vide'- programma en stoom op 95°C gedurende 15 minuten.

  • Limoenmousse met frambozencoulis
  • Chocoladeroulade

    Een rijke, stevige pudding die zelfs op de meest verfijnde feestjes indruk zal maken.

  • Gazpacho met gestoomde tijgergarnalen

    Deze koude Spaanse soep is perfect.