Witte chocoladecakejes uit de stoomoven

Verwen jezelf met deze onweerstaanbare witte chocoladecakejes, perfect gebakken in de stoomoven. Door de toevoeging van vocht tijdens het bakken blijven je cakejes heerlijk smeuïg en luchtig. Ideaal voor zoete lekkernijen die altijd slagen. Met dit recept kan het bijna niet misgaan! Benieuwd naar het recept van ChicksLoveFood? Lees dan verder.  

Witte chocoladecakejes van ChicksLoveFood

Ingrediënten

  • 100 g roomboter
  • 150 g witte chocolade
  • 2 eieren
  • 75 g kristalsuiker
  • 80 g tarwebloem
  • 8 marshmallows

Bereiding

Smelt de boter samen met 100 gram van de witte chocolade in een pannetje.
Splits de eieren en klop vervolgens de eidooiers samen met de suiker tot een luchtig geheel.
Voeg het eimengsel toe aan de gesmolten boter en chocolade, roer goed door. Roer vervolgens ook de tarwebloem door het beslag.
Klop de eiwitten stijf en spatel deze door het beslag.
Vul 8 cupcakevormpjes met het beslag en kies het 'Lage Vochtigheid-programma'. Bak de cupcake op 170 graden gedurende 20 minuten
Leg de laatste 5 minuten een marshmallow op ieder cupcakeje zodat deze over de cupcake heen smelt.
Smelt ondertussen de rest van de witte chocolade au bain marie in een pannetje.
Haal de cupcakes uit de oven, laat even afkoelen en maak af met een drizzle van witte chocolade on top.