Gestoomde broodjes
Gestoomde broodjes
Perfect gestoomde broodjes met een gouden korst - als vers van de bakkerij. Een geweldig recept voor die ochtenden in het weekend wanneer je iets extra's verdient.
Genoeg voor 8 broodjes
Kooktijd: 2 uur (inclusief tijd voor deeg om te rijzen).
Ingrediënten
Broodjes
4 g verse gist
170 g lauw water
250 g bloem
4 g bakpoeder
4 g zout
Recept
- Stop de gist in de Gourmet 7 Blender. Giet het warme water er overheen, roer om te combineren en laat de gist schuimen.
- Zeef de bloem, bakpoeder en zout in de kom van de blender of in een gewone grote kom.
- Giet de vloeistof in de bloem en kneed op lage snelheid gedurende 1 minuut, vervolgens 3-4 minuten op gemiddelde snelheid tot het deeg glad is. Als je geen blender hebt, kneed het deeg dan gedurende 10-15 minuten op een licht met bloem besprinkeld werkoppervlak.
- Leg het deeg in een licht geoliede kom en dek af met huishoudfolie. Laat het rijzen tot het verdubbeld is.
- Verwarm de oven voor met ventilator tot 180 °C / 200 °C en bekleed een bakplaat met bakpapier.
- Klop het deeg los en verdeel het in porties van 40 g. Vorm tot broodjes, plaats op de gevoerde bakplaat en laat het 20-30 minuten rijzen.
- Bak ongeveer 8 minuten (met stoom), tot de broodjes goudbruin en opgeblazen zijn.