Gegaarde en gelakte Ibericoschouder

In de stoomoven, vacuum, is de beste manier om een varkensschouder klaar te maken. Zo behoudt hij z’n sappigheid en vorm en krijg je het vlees mooi rosé, wat je bij het klassieke varkensgebraad in de oven veel minder zult hebben. Test het zelf uit met dit heerlijke recept van Filip Claeys.

Gegaarde en gelakte Ibericoschouder van AEG chef Filip Claeys

Ingrediënten

-    600 gram varkensschouder
-    1 teentje look
-    1 takje tijm
-    1 takje rozemarijn

Bereiding

Kruid de varkensschouder met peper en zout.
Voeg er rozemarijn, tijm, look en olijfolie aan toe en vacumeer. 
Gaar in een voorverwarmde stoomoven van 60°C voor 1u30min.
Haal de schouder uit de vacuumzak en bak deze kort aan langs beide zijden in een hete pan.
Smeer de schouder in met ingekookte sojasaus en honing, laat 2 minuten rusten en snij in de gewenste vorm.