Rendang met jackfruit en boemboe

Klassiek vleesgerecht zonder vlees!

Rendang met jackfruit en boemboe

Rendang is van oorsprong een Indonesisch stoofgerecht op basis van rundvlees, maar tegenwoordig zijn er ook verschillende rendang recepten te vinden die niet op de traditionele manier worden bereid. Wij hebben hier bijvoorbeeld gekozen voor een vegetarische rendang met jackfruit. Jackfruit is een groene vrucht en vandaag de dag een populaire vleesvervanger. Door de jackfruit met een vork uit elkaar te trekken ontstaat er een draderige structuur waardoor deze vleesvervanger haast niet van gewoon vlees is te onderscheiden. Door de toevoeging van boemboe, een kruidenpasta, wordt deze vegetarische rendang ook wel boemboe rendang genoemd. Lees snel verder om erachter te komen hoe je deze rendang maakt en welke ingrediënten je ervoor nodig hebt.

Lees meer

Ingrediënten

Voor 4 porties rendang:

Voor de rendang boemboe

- 4 sjalotten
- 3 teentjes knoflook
- 1 el sambal
- 2 tl korianderzaad
- 1 tl komijnpoeder
- 1 tl gemberpoeder
- 1 el honing
- 1 tl laos
- 1 tl kurkuma

Voor de rendang

- 800 g jackfruit in blik
- 400 ml kokosmelk
- 1 stengel citroengras
- 2 laurierblaadjes

Bereiding

Hoe bereid je de rendang?

Pel de sjalotten en de knoflook en snijd in kleinere stukken.

Doe alle ingrediënten voor de boemboe in de AEG foodprocessor en hak tot een smeuïg geheel.

Zet de AEG inductieplaat op stand 6, verhit een scheut olie in een diepe pan, voeg de boemboe toe en bak deze gedurende 2 minuten aan.

Laat het jackfruit uitlekken en pluk deze uit elkaar. Voeg het jackfruit toe aan de pan en schep het geheel een aantal keer om.

Voeg de kokosmelk toe aan de pan. Kneus de stengel citroengras met een mes en voeg deze en de laurierblaadjes toe aan de pan. Roer de rendang goed door en laat 30 minuten op stand 4 met de deksel op de pan pruttelen. Haal vervolgens de deksel van de pan en laat nog circa 45 minuten zachtjes doorstoven.

Geniet van je vegetarische rendang!

Tip: serveer met witte rijst.

Meer vega inspiratie?

Heb je nog geen genoeg van dit vegetarische rendang recept en ben je op zoek naar meer vegetarische inspiratie? Kijk dan eens verder op onze recepten pagina. Hier vind je bijvoorbeeld een recept voor een lekkere vegetarische bietenburger of vega kapsalon!

Tip: bewaar dit rendang recept ook op Pinterest!

  • Chocoladeroulade

    Een rijke, stevige pudding die zelfs op de meest verfijnde feestjes indruk zal maken.

  • Gazpacho met gestoomde tijgergarnalen

    Deze koude Spaanse soep is perfect.

  • Uiensoep sous-vide bereid

    Een nieuwe variant op deze tijdloze klassieker. Zo rijk en vol smaakte uiensoep nog nooit!