Makkelijke kaasfondue met hazelnoot-filowafels

Een romige, zoutige, dikke kaassaus met daarbij crunchy crackers en knapperige paprika. Loopt het water je al in de mond? Mooi, want met dit heerlijke recept van ChicksLoveFood zet je binnen 15 minuten een makkelijke kaasfondue op tafel. En het beste? Je hebt er maar zes ingrediënten voor nodig.

Extra fijn: je hebt geen speciale fonduepan nodig. Deze fondue gaat gewoon de oven in. Dit recept is ontwikkeld met de AEG-oven, een keukenhulp die alles kan – van bakken tot stomen. En die knapperige filowafels? Die krijgen een extra crunch door geroosterde hazelnoten, geïnspireerd op een heerlijke Franse variant.

Klinkt goed? Tijd om aan de slag te gaan!

 

Ingrediënten

Dit heb je nodig (voor 2 personen):

  • 1 kruiden-knoflook roomkaasje (150 g)
  • 100 g geraspte jong belegen kaas
  • 250 ml groentebouillon
  • 4 vellen filodeeg
  • 1 handje blanke hazelnoten
  • 3 paprika’s (rood, geel, groen)

Bereiding

Voorbereiding

  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Laat het filodeeg ontdooien in de verpakking.

Kaasfondue maken

  • Leg het kruidenkaasje in het midden van een ovenschaal.
  • Verdeel de geraspte kaas en de bouillon over de schaal.
  • Zet de schaal in de oven en bak 15 minuten.

Hazelnoot-filowafels bakken

  • Leg twee vellen filodeeg op een met bakpapier beklede bakplaat.
  • Bestrijk met een beetje olie en leg hier de andere twee vellen op. Bestrijk ook deze met olie.
  • Hak de hazelnoten fijn en strooi ze samen met een snufje zout over het filodeeg.
  • Schuif de bakplaat de laatste vijf minuten van de kaasfondue in de oven.

Paprika’s voorbereiden

  • Verwijder de zaadlijsten en snijd de paprika’s in reepjes.

Serveren

  • Haal de kaasfondue uit de oven en roer goed door tot een romige dip.
  • Breek de hazelnoot-filowafels in stukken en serveer ze samen met de paprikareepjes bij de kaasfondue.

Koken met gemak en perfectie in een AEG-oven

AEG-ovens maken koken niet alleen makkelijker, maar zorgen er ook voor dat elk gerecht perfect bereid wordt. Of je nu een hartige ovenschotel maakt, brood bakt of groenten stoomt, de geavanceerde technologie garandeert altijd een optimaal resultaat. Dankzij de precieze temperatuurregeling en veelzijdige functies zet je moeiteloos de lekkerste gerechten op tafel.

Wil je meer inspiratie voor recepten die je eenvoudig in een AEG-stoomoven bereidt?