Lentevisballetjes in het groen, in de stoomoven

Dit recept is een variant op de klassieke gehaktbal. Door de balletjes te garen in de stoomoven blijven ze mooi sappig en behouden ze hun vorm. Ontdek nu dit heerlijk recept van Filip Claeys.

Lente visballetjes in het groen, in de stoomoven

Ingrediënten

Benodigdheden visballetjes: 
 
- 150 gram witte vis zonder vel of graten (steenbolk, schelvis, wijting of kabeljauw)
- 25 gram eiwit
- 10 gram maïzena
- 10 gram whiskey
- 15 gram room
- Peper en zout
- Rasp van citroenschil
 
Alles fijn mixen in de keukenrobot (blender).
2 uur laten opstijven in de koelkast of de snelkoeler.
 
Tuinkruidenmengeling:   
 
- 5 gram gehakte platte peterselie
- 5 gram dragon
- 5 gram bieslook
- 5 gram koriander 
- 5 gram basilicum

Bereiding

Maak met behulp van een ijsschepper mooie ronde balletjes en draai ze in de gehakte tuinkruidenmengeling. 
Plaats de balletjes op een geperforeerde stoomplaat. 
Gaar in de voorverwarmde stoomoven van 60°C voor 10 minuten. 
Doe er frisée salade, kruidenolie en ingekookte visfumet bij. 
Werk af met wat peper van de molen en limoenrasp.