De perfecte asperges
De beste manier om asperges klaar te maken volgens sterrenchef Filip Claeys is vacuüm en in de stoomoven.
Ingrediënten
- 6 asperges
- Olijfolie
- Peper en zout
- 2 gepelde, gekookte eieren
- 2 citroenen
- Basilicum
Bereiding
Verwarm de stoomoven voor op 90°C
Schil de asperges en kruid ze met peper
Voeg citroensap en 2 eetlepels water toe
Doe de asperges in een vacuumzak
Laat de asperges 10 minuten stomen in de stoomoven
Plet de eitjes en meng deze met de gesneden basilicum en olijfolie voor een versie à la Flamande
Haal de asperges uit de stoomoven
Snijd de vacuumzak open en dresseer de asperges op een bord
ONTDEK DE COMBI STOOMOVEN IN EEN AEG COOKING CLUB
Ben je als liefhebber van de betere gastronomie al helemaal verkocht aan koken met stoom? Haal dan nog meer uit je kookkunsten in onze AEG Cooking Club. Tijdens kookdemo's van ongeveer 3 uur leren professionele chefs je de verrassende mogelijkheden van onze combi stoomovens kennen. Je smaakpapillen worden gegarandeerd omverblazen.
-
Nog meer inspiratie nodig?
Kies een gerecht dat je lekker vindt en verras jezelf met onze heerlijke recepten.
Bovendien hebben we ook de recepten van onze AEG Chefs om je smaakpapillen naar een hoger niveau te tillen. -
Ontdek onze keukentoestellen
AEG beschikt over een ruim assortiment van innovatieve toestellen met een strak design. Van ovens en kookplaten tot dampkappen, geschikt voor iedere keuken.
-
Extra kookaccessoires nodig?
Ga niet voor goed koken maar voor geweldig koken, met ons uitgebreid assortiment aan kookaccessoires. Van een zoutsteen en ovenroosters tot bakplaten en nog veel meer.