Gestoomde bloemkool met ansjovis

Voor dit recept van sterrenchef David Martin is het belangrijk een mooie stevige bloemkool uit te kiezen en te werken met ansjovis in olie. Naast de ansjovis kun je ook wat geroosterde amandelen aan de bloemkool toevoegen voor een knapperige toets. 

Gestoomde bloemkool met ansjovis van AEG chef David Martin

Ingrediënten

1 bloemkool
1 blik ansjovis in olie
1 citroen

Bereiding

Was de bloemkool en leg ze in een stoomschaal.
Maak met een fijn voorwerp (bijvoorbeeld de achterkant van een houten lepel) verschillende gaten in de bloemkool.
Vul deze gaten op met de ansjovis en overgiet met de overige ansjovisolie.
Steek de bloemkool enkele minuten in de oven op de stoomstand.
Haal de bloemkool uit en snij in 4 partjes.
Giet er nog wat olijfolie over en rasp de schil van de citroen over de bloemkool.
Snij de citroen vervolgens in fijne schijfjes en dresseer ze over de bloemkool.
Werk het geheel af met enkele druppels citroensap.