Honingzoete pompoen met pit

Honingzoete pompoen met pit

Zoet of hartig? Deze verrassende snack of bijgerecht is in beide gevallen even heerlijk.

Ingrediënten

Ingrediënten

Voor 4 personen

  • 1 Hokkaido-pompoen, ong. 500 g
  • 4 takjes tijm
  • 2 takjes rozemarijn
  • 4 steranijzen
  • 1 kaneelstokje
  • 4 kardemompeulen
  • 2 el. olijfolie
  • 2 el. honing
alternatieven voor geroosterde pompoen
Geheim van de Chef

Je kunt ook butternut- of muskaatpompoen gebruiken, maar die moet je eerst schillen. Enkel de Hokkaido-variant heeft een zachte, aromatische schil.

Bereiding

  1. Snij de pompoen doormidden, verwijder de zaden en snij in 8 schijven. Pluk de blaadjes tijm en de naaldjes van de rozemarijn van de takjes, verkruimel het kaneelstokje en plet de kardemom fijn. Meng dit alles met de olijfolie en de honing.
  2. Doe de marinade en de schijven pompoen in een sous-videzakje en sluit vacuüm af. Plaats het zakje op niveau 3, kies het 'SousVide'-programma en stoom op 85°C gedurende 40 minuten.
  3. Bestrooi net voor het serveren met steranijs en kaneelkruimels.

Serveertip

Dit gerecht is heerlijk als tussendoortje, maar doet het ook perfect bij een wildschotel. Of serveer het warm met walnoot- of kersenijs, afgewerkt met enkele knapperige amarettini (kleine amaretti koekjes).

 

Accessoires die het koken gemakkelijker maken

Bakken, grillen, stomen ... lukt het beste met onze accessoires. Til je kookkunsten naar een hoger niveau met onze stoomschalen, plancha grill of één van de vele andere accessoires.