Tomatensaus bereiden in de stoomoven

Aarzel niet om in het tomatenseizoen een grotere hoeveelheid saus te maken en vacuüm in te vriezen zodat je ook in de winter kunt genieten van recepten met tomatensaus. En varieer vooral met smaken zoals knoflook, basilicum en peper ... Ontdek nu het heerlijke recept van David Martin.

Tomatensaus in de stoomoven van AEG chef David Martin

Ingrediënten

10 tomaten
1 bol knoflook
¼ citroen 
Olijfolie 

Bereiding

Maak aan de onderkant van elke tomaat een kruisvormige insnijding.
Leg de tomaten met de insnijding naar boven samen met de knoflook en de citroen in een stoomschaal.
Steek de tomaten 4 minuten in een oven van 100° op de stoomstand.
Haal de schaal uit de oven en pel de tomaten.
Steek de tomaten samen met een teentje knoflook, de citroen en een eetlepel olijfolie in de blender.
Blend tot een glad geheel en werk af met peper en zout.