Gazpacho met gestoomde tijgergarnalen

Deze gekoelde Spaanse soep is perfect als lunch of als voorgerecht op een warme zomeravond.

 

Ingrediënten

2 rode paprika's

1 komkommer

1 ui

2 teentjes knoflook

600 ml groentebouillon

100 ml olijfolie

30 ml rodewijnazijn

400 g gepelde tomaten

2 kleine sneetjes wit brood

Peper en zout

Basilicum naar smaak

12 tijgergarnalen

Voor 4 personen

1 Schil de paprika's met een dunschiller, snij ze doormidden en verwijder de zaadjes. Snij een van de paprika's in kleine blokjes en snij de andere in grove stukken. Schil de komkommer en snij hem doormidden. Verwijder de zaadjes (maar gooi ze niet weg) en snij één helft in blokjes; snij de andere helft in grove stukken.

2 Doe de grof gesneden groenten samen met de komkommerzaadjes in een kom. Voeg er de gepelde en fijn gesneden ui en knoflook aan toe, samen met de groentebouillon, olijfolie, azijn, geschilde tomaten en de sneetjes brood. Breng op smaak met peper en zout en zet ten minste twee uur weg in de koelkast.

3 Haal enkele basilicumblaadjes van hun steeltje en voeg ze bij de fijn gesneden komkommer- en paprikablokjes. Zet in de koelkast.

4 Pel de garnalen en verwijder het darmkanaal. Breng ze op smaak met peper en zout, en leg ze op een bakplaat. Zet op niveau 3, kies het stoomprogramma en stoom op 95°C gedurende 15 minuten. Haal uit de oven en laat afkoelen. Mix de grof gesneden groenten in een blender tot een gladde puree en breng verder op smaak met peper en zout.

Serveertip! Serveer de soep in gekoelde soep- kommen met drie garnalen per kom. Bestrooi met de fijn gesneden groenten en basilicum.

  • Gemarineerde mosselen
  • Gestoomde loempia's
  • Uiensoep sous-vide bereid

    Een nieuwe variant op deze tijdloze klassieker. Zo rijk en vol smaakte uiensoep nog nooit!