Gemarineerde mosselen

Gemarineerde mosselen

Voor een snel en eenvoudig gerecht dat er bovendien geweldig uitziet, zit je gebeiteld met deze Franse klassieker.

Ingrediënten

2 kleine bosjes peterselie

1 teentje knoflook

2 sjalotten

2 kg mosselen

2 laurierblaadjes

1 takje tijm

zout

1 snufje gemalen witte peper

15 g boter

50 ml witte wijn

150 ml room

Bereiding

VOOR 4 PERSONEN

1  Hak de peterselie, de knoflook en de sjalotten fijn. Spoel de mosselen twee of drie keer grondig schoon in koud water. Mosselen die open blijven staan of boven blijven drijven, gooi je weg. Verwijder mogelijke zeepokken en de baard van de schelpen met een mes.

2  Leg de mosselen in een ovenschaal of op een bakplaat. Doe er de knoflook, de jalotten, de laurierblaadjes, de tijm en de helft van de peterselie bij, en breng op smaak met zout en gemalen witte peper.

3 Breng de boter, witte wijn en room aan de kook en giet over de mosselen. Zet de oven op niveau 2, kies het stoomprogramma en stoom op 99°C gedurende 30 minuten of tot alle schelpen open staan.

Serveertip 

Bestrooi met de rest van de fijngehakte peterselie en serveer de mosselen in de ovenschaal.

  • Gazpacho met gestoomde tijgergarnalen

    Deze koude Spaanse soep is perfect.

  • Uiensoep sous-vide bereid

    Een nieuwe variant op deze tijdloze klassieker. Zo rijk en vol smaakte uiensoep nog nooit!

  • Gestoomde loempia's