Pompoensoep met zoete aardappel en linzen
Ontdek een heerlijk recept voor pompoensoep met zoete aardappel, linzen en gember, ook bekend als 'oranje soep'. Dit veelzijdige gerecht is ideaal voor energieloze dagen en kan naar wens worden aangepast. Met een grote pan, goed voor ongeveer 6 porties, kun je zelfs wat overblijft invriezen voor later gebruik. Benieuwd naar het recept van ChicksLoveFood? Lees dan verder.
Ingrediënten
Dit heb je nodig:
- 1 ui
- 3 tenen knoflook
- 1 flink stuk verse gember (zo'n 6 cm)
- 1 kg zoete aardappels
- 400 g pompoenblokjes (vers of uit de vriezer)
- 200 g rode linzen
- 2 el komijnpoeder
- 1.5 groentebouillonblokje
- 1 hand pompoenpitten
Bereiding
1. Pel en snipper de ui. Pel ook de knoflookteentjes en snijd ze in stukjes. Schil de gember en snijd in plakjes.
2. Verhit een scheutje olie in een grote soeppan en fruit de ui, knoflook en gember op laag vuur aan. Bak zachtjes 5 minuten.
3. Maak ondertussen de zoete aardappels schoon met een dunschiller en snijd de aardappels in stukken.
4. Doe nu de aardappel, linzen en pompoen in de soeppan erbij. Vul aan met kokend water tot het geheel net onder staat.
5. Verkruimel de bouillonblokjes boven het geheel en voeg het komijnpoeder toe samen met een flinke snuf peper en zout. Breng zachtjes aan de kook en laat zo'n 20 minuten pruttelen, tot de zoete aardappel zacht is.
6. Pureer het geheel met een staafmixer tot een romige soep. Giet de soep in de kommen en maak af met een eetlepel pompoenpitten.