Tartaar van zalm
Tartaar van zalm en sint-jacobsvruchten op de AEG zoutsteen
Ingrediënten
(voor 6 personen)
4 selderstengels, geschild
2 Granny Smith appels, gewassen
1 ui
hazelnoot geroosterd, grof gehakt
fleur de sel en zwarte peper
550 g rauwe wilde zalmfilet
8 grote sint-jacobsvruchten
paar takjes dille en zeekraal
Dressing:
Sap van één citroen
8 el olijfolie
1 el honing
1 el mosterd
fleur de sel en zwarte peper
Voorbereiding
Tijd om te serveren
Haal de zoutsteen uit de koelkast.
Verdeel de selder, appel, hazelnoot en ui op de tartaar.
Schep aan tafel op borden.
Werk de borden af met de vinaigrette.
Serveertip: gebruik een taartschep
Met de AEG zoutsteen breng je je gerechten op een natuurlijke en gezonde manier op smaak. Het blok dat afkomstig is uit een roze zoutrots in de Himalaya, kan opgewarmd worden in de oven of op de kookplaat, maar kan ook gekoeld worden in de koelkast of diepvriezer.