De AEG SensePro®-kookplaat met draadloze voedselsensor begeleidt je met verschillende instellingen en functies tijdens het koken. Geschikt voor verschillende voedingsmiddelen en gerechten.
De voedselsensor voor het eerst gebruiken
Voordat je de voedselsensor voor de eerste keer gebruikt, moet je deze kalibreren om nauwkeurige temperatuurmetingen te garanderen. Volg deze instructies om jouw SensePro®-voedselsensor te kalibreren.
Hoe de voedselsensor te gebruiken
De voedselsensor in voedsel plaatsen
Steek de voedselsensor in het voedsel tot minimaal de markering voor het minimumniveau. Voor vloeistoffen dompel je de voedselsensor 2-5 cm boven de markering voor het minimumniveau in de vloeistof om de beste kookresultaten te verkrijgen.
De voedselsensor op kookgerei plaatsen
Plaats de voedselsensor op de rand van het kookgerei met behulp van de “haak” aan de onderkant van de zwarte handgreep. Om een optimale verbinding tussen de kookplaat en de sensor te garanderen, plaats je de sensor dicht bij het midden van de kookplaat. Als je aan de linkerkant van de kookplaat kookt, plaats je de sensor op een stand van 1-3 uur. Als je aan de rechterkant van de kookplaat kookt, plaats de sensor dan op een positie van 9-11 uur.
Controleer de verbinding van de voedselsensor
Op het display van de kookplaat tonen volgende indicatoren de sterkte van de verbinding tussen de kookplaat en de voedselsensor:
Als de kookplaat geen verbinding kan maken met de voedselsensor, geeft deze indicator het volgende weer: Beweeg de voedselsensor langs de rand van het kookgerei om de verbinding tot stand te brengen of te versterken. De kookplaat vernieuwt de verbingsstatus elke 3 seconden.
Hoe je de kookfuncties gebruikt
Selecteer kant-en-klare recepten en volg de stap-voor-stap instructies voor biefstuk, lamsfilet of zalm. Daarnaast maak je gebruik van kookfuncties als Sous-vide, Bakken, Thermometer en Smelten.
druk op om toegang te krijgen tot het menu. Gebruik de pijlen < of > om door het menu te navigeren.
Bakken | Bakmethode met automatisch geregelde warmteniveaus die zijn aangepast aan verschillende soorten voedsel. Aanbevolen om oververhitting van voedsel of olie te voorkomen. Hoe te gebruiken 1. Open het menu en selecteer Kook- en bakassistent > Functies > Bakken . 2. Volg de instructies op jouw kookplaat. Goed om te weten
|
Sous-vide | Bereid vacuümverpakt voedsel op een lage temperatuur, zodat de vitaminen en smaak behouden blijven. De voedselsensor controleert en handhaaft de temperatuur. Aanbevolen voor diverse gerechten zoals curry of bouillabaisse. Hoe te gebruiken 1. Plaats de voedselsensor op de rand van de pan. 2. Open het menu en selecteer Kook- en bakassistent > Functies > Sous-vide . 3. Kies uit de vooraf gedefinieerde voedselsoorten of stel de temperatuur en bereidingstijd handmatig in. 4. Volg de instructies op jouw kookplaat. Goed om te weten
|
Smelten | Aanbevolen voor het smelten van chocolade of boter. Hoe te gebruiken 1. Open het menu en selecteer Functies kookplaat > Smelten . 2. Volg de instructies op jouw kookplaat. Goed om te weten
|
Thermometer | Met deze functie controleert de voedselsensor de temperatuur van voedsel of vloeistof. Aanbevolen bij het opwarmen van melk of het controleren van de temperatuur van babyvoeding. Hoe te gebruiken 1. Plaats de voedselsensor in het voedsel of de vloeistof. 2. Druk op op het display en kies Functies kookplaat > Thermometer . 3. Druk op start . Om de functie te stoppen, druk je op en selecteer Stoppen . Goed om te weten
|
Raadpleeg de handleiding voor meer informatie over jouw specifieke model inductiekookplaat .
Nu je hebt geleerd hoe je de voedselsensor gebruikt met je AEG SensePro® kookplaat, wil je misschien meer weten over andere functies op je inductiekookplaat.