De AEG SensePro®-kookplaat wordt geleverd met een voedselsensor die de temperatuur meet en de temperatuur van het voedsel nauwkeurig op peil houdt. Voordat je de voedselsensor voor de eerste keer gebruikt, moet je deze kalibreren om er zeker van te zijn dat de temperatuurmetingen correct zijn.
Volg deze stappen om jouw SensePro®-voedselsensor te kalibreren:
1. Plaats de voedselsensor op de rand van een kookpot met een bodemdiameter van 180 mm.
2. Vul de kookpot met 1-1,5 liter koud water (minimaal tot de minimumniveaumarkering op de voedselsensor) en plaats deze op de kookzone linksvoor.
3. Selecteer Instellingen > Voedselsensor > Kalibratie op het display en volg de instructies op het scherm.
4. Druk op Start . Zodra de kalibratie is voltooid, verschijnt er een pop-upvenster op het scherm.
Goed om te weten
- Doe geen zout in het water, dit kan de kalibratieprocedure beïnvloeden.
- Herhaal de kalibratie als je de kookplaat naar een andere locatie verplaatst met een verandering van hoogte of als je de voedselsensor vervangt door een nieuwe.
Raadpleeg de handleiding voor meer informatie over jouw specifieke model inductiekookplaat .
Nu je heeft geleerd hoe je de SensePro® voedselsensor kunt kalibreren, wil je wellicht meer weten over het gebruik van jouw SensePro®-inductiekookplaat.