Gehaktballen in tomatensaus: met wat inspiratie vanuit Italië en een AEG Totalflex kookplaat is het een fluitje van een cent om dit heerlijke gerecht zelf te maken. Voor het maken van de perfecte gehaktballen in tomatensaus is het het allerlekkerst om gehakt van de slager te gebruiken. Combineer vervolgens je zelfgemaakte gehaktballen met wat pasta en je bent verzekerd van een mooie Italiaanse avond!
Ingrediënten voor 4 personen:
- 200 gram pasta
- Stukje Parmigiano kaas
GEHAKTBALLEN
- 800 g varkens- en rundergehakt
- 1 teentje knoflook (fijngehakt)
- 1 ui (fijn gesneden)
- 2 eieren
- 50 g oregano (fijngehakt)
- peper en zout
- Meng alle bovenstaande ingrediënten en zet het in de koelkast
TOMATENSAUS
- 2 kg tomaten
- 2 teentjes knoflook
- 2 eetlepels tomatenconcentraat
- 1 rode ui
- 5 takjes platte peterselie
- 1 bosje basilicum
- 2 eetlepels olijfolie
VOORBEREIDENDE WERKZAAMHEDEN
TOMATENSAUS
- Snijd de rode ui in halve ringen en fruit deze in de olijfolie
- Hak de knoflook fijn en stoof deze op hoog vuur
- Als deze mooi gekleurd zijn, kun je het tomatenconcentraat erdoor roeren
- Snij de tomaten grof en voeg ze toe aan de ui en knoflook
- Stoof de tomaten tot ze al hun vocht verloren hebben
- Mix het allemaal
GEHAKTBALLEN
- Vorm de gehaktballen en bak ze in een pan
- Giet nu de saus erover en laat sudderen, tot de gehaktballen gaar zijn
PASTA
- Zet het pastawater aan en voeg zout toe (10g/L)
- Kook de pasta en giet af als ze gaar zijn
- Meng de pasta door de saus
- Hak de basilicum en de bladpeterselie fijn en meng ze met het geheel
- Werk af met parmiganovlokken